Bezoek ons op Facebook
Thuis zingen!
Geheugenkoor Alkmaar

Tomorrow

Tomorrow, begin van een liedje uit de musical Annie. Onze pianiste Riet, speelde een kort stukje hieruit toen ik vanmiddag aan kwam. N.a.v. mijn titel van de donderdagavondmail die ik voor het koor altijd verstuur.
Onze middagen beginnen, ook voor ons, altijd met inzingen, ik doe hier een beetje aan de zijlijn aan mee. Mieke en Gertje doen hierin samen met onze trouwe gitarist Loek en de pianist Riet of Mark vooral het 'zware' werk. Voor alle deelnemers binnen druppelen wordt er druk geoefend en gesproken over Deetjes, Ceetjes, Effjes en Geetjes. Wie wordt het, waar? Soms zijn de meningen verdeeld. Vandaag klonk Ceetje uit de mondharmonika terwijl Effje het had moeten doen. Oei, joei, joei. Nooit gerealiseerd dat de mondharmonika ook in diverse toonhoogtes te verkrijgen zijn. Vrijwilliger Ton en Trommelaar Nico 'Ceeten' er evenwel mooi op los.
Blije muzikanten! Leuke begeleiding van een lied.
Een lied...., doet mij even denken aan het bezoek aan de Eveanwinkel van de week met mijn moeder. Bij de toonbank stond haar buurman, zij kende hem niet. Hij zei: "ik hoorde dat u zo mooi kan zingen". "Nou, ja", zei mijn moeder enigszins blozend. toen stak de buurman van wal "Op de blanke top der duinen....". Mijn moeder viel direct in. Voluit werd het lied door beiden ten gehore gebracht. Het personeel kwam van achter naar voren in de winkel en zong luidkeels mee "ik heb u lief, mijn Nederland, ik heb u lief mijn Neee ee der land..."
Wat een feest! Ontzettend leuk om te zien wat de liedjes van de vrijdagmiddag soms 'tomorrow' nog weer in beweging brengen.
Bernadette

het begin
na een half jaar
de krant op bezoek
Yemaja
optreden en afscheid