Terugblikje Geheugenkoor

12 juni 2015

Als ik de middag een kleur zou moeten geven, zou het rood met een vleugje blauw zijn. Rood van de warmte. Want buiten is het echt warm. De zangers die met een auto zonder airconditioning, openbaar vervoer of lopend komen zijn dan ook verhit. Het drukt de pret niet. Na het inzingen beginnen we met Foxy Foxtrot van Nico Haak en al snel dansen de eerste enthousiastelingen er op los.

Het vleugje blauw komt van Margriet. Zij draagt een gedicht voor van Guus Luijters. Een gedicht over de liefde waarin een zwarte hoed met een blauw lint voorkomt. Margriet heeft voor de gelegenheid een lichte strohoed met een blauw lint gekocht en opgezet. Geen zwarte hoed. “Nee, ik wil hem nog vaker op kunnen doen dan vandaag en een lichte kleur vind ik leuker dan zwart.”

We zingen het liedje De speeltuin: Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe. Gertje vertelt dat zij dit liedje vroeger niet mocht zingen, omdat het veel te respectloos is naar ouders toe. Of dat zo is, laten we in het midden. Maar vader komt er niet zo best af. Volgens de tekst hangt het uitje af van het feit of papa niet te lui is en ’s avonds zegt hij ook nog boos dat het de beslist de laatste keer was. Ach, papa’s zeggen wel eens wat en wij zingen het lied gewoon uit volle borst.

De middag is zoals altijd vol tegenstellingen. Zo kan het dat we ineens zelf ontroerd zijn bij het zingen van Noyana. Een Afrikaans lied. De tekst is eenvoudig. Een woord: noyana. Dit betekent vrij vertaald ‘op weg naar het paradijs’. We zingen het stil, een beetje plechtig en het klinkt geweldig.

Als we dan ook nog kunnen luisteren naar een solo van Gertje op de dwarsfluit en Annemiek op het accordeon, is de middag compleet. Zij spelen een paso doble.

We gaan naar huis. Voor enkelen is dat een wereldreis. Bob zingt samen met An. Bob vertrekt om half twaalf uit Almaar met de fiets naar Heiloo. Daar nemen ze samen de buurtbus naar de Kennemerstraatweg. Dan de bus naar Alkmaar. Dan de bus naar wijkcentrum Overdie. En na afloop dezelfde route weer terug. Om half zes is Bob weer thuis. Dan zing je graag! Bob en An, compliment!

Groet,

Marja