Terugblikje Geheugenkoor

29 mei 2015

Het is de eerste zangmiddag na Pinksteren. Ria D legt uit dat we met het geheugenkoor precies dat zijn wat met het Pinksterfeest bedoeld wordt. Volgens de Christelijke leer kregen de apostelen met Pinksteren een teken van de Heilige Geest waarna zij het verhaal van Jezus gingen doorvertellen. Hoewel iedereen een andere taal en dialect sprak, kon men elkaar verstaan. En dat is in het koor ook zo. We hebben allemaal een andere achtergrond qua geboorteplaats, werk, opleiding, leven. Maar we zingen samen. En in het zingen zijn we één!

Het thema Pinksteren komt uiteraard terug in de liedjes: in het bekende Op een mooie Pinksterdag en in de canon Hoog laait het vuur. Maar vooral in het lied Fiere Pinksterblom. We maken twee kringen: een buitenkring met zangers en een binnenkring met dansers. De dansers dansen om een denkbeeldige meiboom. Moeilijke pasjes, een rondje om zichzelf en dan een diepe buiging. Hilariteit alom.

Na de pauze is het tijd voor een gedicht. Ria B kleedt zich om in nacht­kleding. Even zijn we verbaasd. Maar dan wordt het duidelijk. Ze draagt het gedicht Duister voor, van Adriaan van IJperen. En daarna een voor-het-slapen-gaan-versje dat enkele zangers spontaan meezeggen:

’s Avonds als ik slapen ga

Volgen mij veertien engeltjes na,

Twee aan mijn hoofdeind,

Twee aan mijn voeteind,

Twee aan mijn rechterzij,

Twee aan mijn linkerzij,

Twee die mij dekken,

Twee die mij wekken,

Twee die mij wijzen,

Naar ’s Hemels paradijzen.

Tenslotte speelt Mark op de piano zijn lijflied: Always look on the bright side of life van Monty Python.
Het refrein zingen we allemaal mee.
IJzersterkte tekst, prachtig motto.

We zingen nog een paar andere liedjes.  
Maar met het deuntje ‘Always look on the bright side of life’ in ons hoofd gaan we naar huis!

Groet,
Marja Ruts