Terugblikje Geheugenkoor

Vrijdag 6 februari 2015

 

Onze gastvrouw Ria is vandaag wat later. Margriet neemt de honneurs waar en heet alle zangers en vrijwilligers welkom. Op haar heel eigen, originele wijze neemt ze iedereen voor zich in. Ze besluit met de wens dat het een fijne middag wordt. Maar ach, voegt ze daaraan toe, dat hoeft eigenlijk niet. Want dat wordt het altijd! En zo is het!

 

Later schittert Margriet nog eens met een gedicht van Toon Hermans. Een gedicht over de ontelbare manieren waarop een dag kan verlopen: vrolijk, verdrietig, druk, lui, actief, moeilijk, geweldig. Maar hoe de dag ook is, ’s avonds is elke dag weer om.

 

We zingen een nieuwe canon. De tekst heeft slechts vier woorden: hoog laait het vuur. Een goed voorbeeld dat je niet veel woorden nodig hebt om ‘vurig’ te kunnen zingen.

Op de muziek van Foxie Foxtrot dansen een paar zangers vrolijk. En na Gute Nacht Freunde zijn we allemaal even stil. Patrick en Loek zingen dit zo ingetogen, zo mooi.

En als Mark dan ook nog een zelfgeschreven pianostuk speelt, is de middag compleet.

 

We zingen altijd met veel plezier in het Trefpunt. Een prettig gebouw, uitstekende verzorging door Floor, goede parkeergelegenheid. De ruimte is echter een beetje te krap om iedereen een goede plaats te geven. Gertje en Mieke zijn daarom op zoek gegaan naar een ruimere plek en hebben die gevonden in Wijkcentrum Overdie. Dit wijkcentrum ligt aan de Ruusbroechhof 97 in Alkmaar. Telefoon 072-5402499. www.thuisinoverdie.nl

Als u vanaf het Kooimeerplein komt, rijdt u de Vondelstraat in. Na 540 meter gaat u rechtsaf de Lodewijk van Velthemstraat in. En na 35 meter is links de Ruusbroechof.

Tip van Ton: voor de deur parkeren is niet altijd mogelijk. Maar aan de Lodewijk van Velthemstraat is dit meestal wel mogelijk.

We komen nog 1x bijeen in het Trefpunt en wel op 20 februari 2015.

Vanaf 6 maart 2015 zingen we in Wijkcentrum Overdie.

 

Groet,

Marja